ACTIVITĂȚI SPORTIVE PE ANUL 2022

CAMPIONATUL MONDIAL DE ȘAH PE ECHIPE AL SURZILOR

14-24 septembrie 2022, Varșovia, Polonia

În perioada 14.09-24.09.2022, la Varșovia, a avut loc Campionatul Mondial de Șah pe Echipe al Surzilor. În același timp s-au desfășurat și Campionatul Mondial de Blitz Individual al Surzilor și Turneul de Open Șah al Surzilor ICCD la care au concurat peste 100 sportivi din multe țări. Campionatul s-a desfăşurat în 2 săli mari ale hotelului Holiday Park, unde s-a făcut și cazarea. La acest campionat au participat concurenți profesioniști, cu multă experiență. Organizatorii au făcut tot posibilul ca acest campionat să se desfășoare în condiții excelente.

Laslo Lucia şi Laszlo Andras au fost cei doi sportivi care au reprezentat România la Open Șah. În ciuda eforturilor depuse, au obținut rezultate modeste.

La final, la masa festivă, Laslo Lucia a distribuit mai multor persoane broșurile de promovare a imaginii municipiului Cluj-Napoca, încurajându-i să viziteze orașul Cluj-Napoca și România și să vină în viitor la un campionat internațional organizat în orașul nostru.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ȘAH

1 octombrie 2022, Cluj-Napoca

La 1 octombrie 2022, CSST Cluj a organizat la Cluj-Napoca CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ȘAH la care au participat 10 sportivi (6 masculin + 4 feminin) de la 4 cluburi sportive (Arad, Cluj, Oradea și Timișoara).

Campionatul s-a desfășurat la sediul pus la dispoziția noastră de către Filiala Surzilor Cluj, motiv pentru care clubul sportiv îi aduce mulțumiri. Au avut loc partide serioase, simțindu-se în aer dorința și ambiția de a câștiga și pasiunea pe care au dat-o pentru sportul minții.

Competiția a fost arbitrată de dl. Laszlo Andras, care este considerat de noi, clujenii, ca un maestru al șahului, având o vastă experiență de șah. Îi mulțumim din suflet pentru ajutorul acordat.

Clasamentul final este:

  • Fete: Locul I – LASLO LUCIA (CSST Cluj), Locul II – BARBUZAN LUMINIȚA (CSST Timiș) și Locul III – DOMNIȚA CLAUDIA (CSST Cluj)
  • Băieți: Locul I – MUREȘAN DĂNUȚ (CSST Arad), Locul II – PURDA ZOLTAN (CSST Bihor) și Locul III – STRETCU DANIEL (CSST Arad)

Premierea a fost frumoasă, chiar dacă a existat o încurcătură cu 2 dintre medalii, problemă care va fi rezolvată în curând.

Sportivii s-au simțit bine, s-au bucurat de ambianța prietenească și s-au înțeles că vor participa și anul viitor la acest campionat.