Prev
Next
WELCOME TO OUR SITE!

ACTIVITĂȚI SPORTIVE PE ANUL 2024

Dragi donatori,
În perioada 5.02-10.02.2024, a avut loc Liga Campionilor Surzi – Futsal (DCL), în Guadalajara, Spania. În cadrul acesteia au concurat 20 echipe sportive din 15 țări europene. Campionatul s-a desfăşurat în 4 săli de sport, organizatorii făcând tot posibilul ca acest campionat să se desfășoare în condiții excelente.
Echipa CSST Cluj a participat cu multă implicare și suflet la meciuri. Din păcate, rezultatele obținute de ei la acest campionat nu au fost optime. Antrenorul echipei noastre a făcut observația că s-a jucat la un nivel superior, majoritatea echipelor fiind antrenate de antrenori auzitori. Experiența câștigată de echipa noastră o va ajuta cu siguranță la viitoarele competiții la care vor participa. De asemenea, alături de competiția sportivă, sportivii au avut oportunitatea de a socializa și de a se conecta cu celelalte echipe participante, având loc și un schimb cultural de experiențe.
Clubul Sportiv al Surzilor Tăcerea vă transmite profunde mulțumiri pentru încrederea, susținerea și sprijinul pe care le-ați oferit sportivilor noștri. Datorită Dvs. participarea la acest campionat a fost posibilă!
Puteți găsi aici raportul DCL în care se află toate detaliile despre modul de organizare a acestui campionat.
Cu stimă, CSST Cluj
CONVOCATOR AL ADUNĂRII GENERALE
A CLUBULUI SPORTIV AL SURZILOR „TĂCEREA” CLUJ-NAPOCA
E6/13.02.2024
În conformitate cu prevederile Statutului și în acord cu prevederile legale, CLUBUL SPORTIV AL SURZILOR „TĂCEREA” CLUJ-NAPOCA dispune convocarea Adunării Generale în data de 16.03.2024, ora 10 la CENTRUL PENTRU TINERET CLUJ-NAPOCA, cu sediul în Cluj-Napoca, str. Iuliu Maniu nr. 1, cu următoarea ordine de zi:
   1. Actualizarea statutului în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
   2. Aprobarea raportului de activitate pentru anul 2023 și a bilanțului contabil pentru anul 2023;
   3. Alegerea și numirea noilor membri ai Consiliului Director/Consiliului de Conducere având în vedere faptul că mandatele acestora a expirat. Cererile pentru candidatura pentru unul dintre posturile Consiliului Director/Consiliului de Conducere se pot depune până la data de 7.03.2024, la sediul ANSR Filialei Cluj sau prin e-mail la adresa csst@csstcluj.ro;
   4. Schimbarea sediului
   5. Alegerea responsabilului pentru efectuarea procedurilor de înregistrare a modificărilor efectuate în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor ținut de Judecătoria Cluj-Napoca;
   6. Diverse (activități sportive pe anul 2024, informări și discuții)
În cazul în care la data de 16.03.2024, nu se întrunește cvorumul necesar pentru validitatea deliberărilor, urmează a se convoca a doua Adunare Generală, în data de 23.03.2024, la o adresă pe care o vom comunica ulterior.
 • ACTE NECESARE – CANDIDAȚI PREȘEDINTE, VICEPREȘEDINTE ȘI MEMBRU CONSILIU DE CONDUCERE  Click aici!
 • CERERE DE ÎNREGISTRARE A CANDIDATURII CA PREȘEDINTE ȘI VICEPREȘEDINTE  Click aici!
 • CERERE DE ÎNREGISTRARE CA MEMBRU AL CONSILIULUI DE CONDUCERE C.S.S.T. CLUJ  Click aici!
 • ANGAJAMENT PRIVIND RESPECTAREA ATRIBUȚIILOR DE MEMBRU CONSILIU DE CONDUCERE C.S.S.T. CLUJ  Click aici!
 • SCRISOARE DE INTENȚIE  Click aici!

ACTIVITĂȚI SPORTIVE PE ANUL 2023

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE DARTS (București, 25-26.08.2023)

LOCUL IV – Varga Janos

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE FUTSAL (Oradea, 1.07.2023)

FIRST PLACE – Echipa CSST Cluj


CAMPIONATUL NAȚIONAL DE FOTBAL TENIS (Cluj-Napoca, 16-17.06.2023)

FIRST PLACE – Echipa CSST Cluj 1 (Banciu Claudiu și Prezsmer Hunor)
THIRD PLACE – Echipa CSST Cluj 3 (Tămășan Simion și Balazs Erik)

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ȘAH (Oradea, 2-3.06.2023)

Fete: LOCUL I – Laslo Lucia
Băieți: LOCUL I – Laszlo Andras și THIRD PLACE – Lolici Daniel

EVENIMENTUL DE MULTIPLICARE CHED, 15.12.2022

În data de 15 decembrie 2022, la Cluj-Napoca a avut loc o întâlnire la finalul proiectului CHED, Evenimentul de Multiplicare CHED, organizat de Institutul Postliceal Phoenix Cluj-Napoca la Grand Hotel Napoca – sala de conferințe Ambasador, cu o cină la Restaurantul Atrium.

La întâlnire a participat și CSST Cluj, partener implicat în dezvoltarea proiectului CHED.

La eveniment au participat 38 de persoane, fără a include personalul de la IPP și CSST. Dintre aceștia, 8 persoane erau de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz (1 profesor și 7 elevi interesați de șah), 20 membri ai Asociației Naționale a Surzilor din România – Filiala Cluj – toți cu deficiențe de auz (unul dintre ei, în vârstă de 80 de ani, fost campion național la șah pentru surzi în 1987), 1 interpret SL, și alte 9 persoane interesate de proiect. Restul participanților până la numărul total de 48 au fost angajați de la IPP și CSST.

Înainte de eveniment a fost distribuit participanților o mapă cu documentele proiectului: agenda întâlnirii, pliantul proiectului și chestionarul de evaluare a evenimentului, toate în limba română.

Evenimentul a început cu o scurtă prezentare a programului Erasmus+. S-a subliniat că acest proiect a fost finanțat de Comisia Europeană cu Programul Erasmus + – Sprijin pentru Parteneriate de Colaborare în domeniul Sportului.

O prezentare Power Point a proiectului a fost prezentată publicului de către coordonatorul proiectului IPP, doamna Vonica Mihaela. Interpreta ANSR-Filialei Cluj, Ilie Florina, a tradus clar în LSR întreaga prezentare și toate discuțiile, pentru care îi adresăm multe mulțumiri. Prezentarea a inclus următoarele informații: motivul redactării și aprobării proiectului, scopul și obiectivele proiectului, grupurile țintă, partenerii, activitățile/rezultatele proiectului și rezultatele. În timpul prezentării, s-a pus accentul pe modul în care au fost organizate și desfășurate activitățile, pe partenerii responsabili pentru fiecare rezultat și pe modul în care au fost obținute rezultatele.

La finalul prezentării a fost prezentată platforma CHED și totodată, s-a arătat navigarea pe acea platformă. Personalul IPP și CSST implicat în dezvoltarea proiectului a răspuns întrebărilor participanților și a invitat participanții să intre pe platforma CHED și să urmeze lecțiile de șah.

La sfârșitul evenimentului de multiplicare, participanții au completat 36 de chestionare de feedback.

În concluzie, participanții au apreciat acest eveniment și s-au arătat interesați de platforma CHED, de cursurile de șah și mai ales de faptul că există proiecte finanțate de CE pentru persoanele surde.

ACTIVITĂȚI SPORTIVE PE ANUL 2022

CAMPIONATUL MONDIAL DE ȘAH PE ECHIPE AL SURZILOR

14-24 septembrie 2022, Varșovia, Polonia

În perioada 14.09-24.09.2022, la Varșovia, a avut loc Campionatul Mondial de Șah pe Echipe al Surzilor. În același timp s-au desfășurat și Campionatul Mondial de Blitz Individual al Surzilor și Turneul de Open Șah al Surzilor ICCD la care au concurat peste 100 sportivi din multe țări. Campionatul s-a desfăşurat în 2 săli mari ale hotelului Holiday Park, unde s-a făcut și cazarea. La acest campionat au participat concurenți profesioniști, cu multă experiență. Organizatorii au făcut tot posibilul ca acest campionat să se desfășoare în condiții excelente.

Laslo Lucia şi Laszlo Andras au fost cei doi sportivi care au reprezentat România la Open Șah. În ciuda eforturilor depuse, au obținut rezultate modeste.

La final, la masa festivă, Laslo Lucia a distribuit mai multor persoane broșurile de promovare a imaginii municipiului Cluj-Napoca, încurajându-i să viziteze orașul Cluj-Napoca și România și să vină în viitor la un campionat internațional organizat în orașul nostru.

CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ȘAH

1 octombrie 2022, Cluj-Napoca

La 1 octombrie 2022, CSST Cluj a organizat la Cluj-Napoca CAMPIONATUL NAȚIONAL DE ȘAH la care au participat 10 sportivi (6 masculin + 4 feminin) de la 4 cluburi sportive (Arad, Cluj, Oradea și Timișoara).

Campionatul s-a desfășurat la sediul pus la dispoziția noastră de către Filiala Surzilor Cluj, motiv pentru care clubul sportiv îi aduce mulțumiri. Au avut loc partide serioase, simțindu-se în aer dorința și ambiția de a câștiga și pasiunea pe care au dat-o pentru sportul minții.

Competiția a fost arbitrată de dl. Laszlo Andras, care este considerat de noi, clujenii, ca un maestru al șahului, având o vastă experiență de șah. Îi mulțumim din suflet pentru ajutorul acordat.

Clasamentul final este:

 • Fete: Locul I – LASLO LUCIA (CSST Cluj), Locul II – BARBUZAN LUMINIȚA (CSST Timiș) și Locul III – DOMNIȚA CLAUDIA (CSST Cluj)
 • Băieți: Locul I – MUREȘAN DĂNUȚ (CSST Arad), Locul II – PURDA ZOLTAN (CSST Bihor) și Locul III – STRETCU DANIEL (CSST Arad)

Premierea a fost frumoasă, chiar dacă a existat o încurcătură cu 2 dintre medalii, problemă care va fi rezolvată în curând.

Sportivii s-au simțit bine, s-au bucurat de ambianța prietenească și s-au înțeles că vor participa și anul viitor la acest campionat.

ACTIVITĂȚI SPORTIVE PE ANUL 2021

CAMPIONATUL EUROPEAN INDIVIDUAL DE ȘAH AL SURZILOR

17-23 octombrie 2021, Amsterdam, Olanda

În perioada 17.10-23.10.2021, la Amsterdam, a avut loc Campionatul European Individual de Șah al Surzilor la care au concurat 112 sportivi și 20 oficialități din 23 țări. Campionatul s-a desfăşurat într-o sală mare de sport, unde au participat concurenți profesioniști și cu multă experiență. Organizatorii au făcut tot posibilul ca acest campionat să se desfășoare în condiții excelente.

Laslo Lucia şi Lolici Daniel au fost cei doi sportivi care au reprezentat România. Din păcate, rezultatele obținute de ei la acest campionat nu au fost optime, în ciuda pregătirii continue realizate înainte de campionat și a tuturor eforturilor depuse. Totuși, experiența câștigată de aceștia îi va ajuta cu siguranță la viitoarele campionate în care vor participa.

Mulțumirile noastre pentru susținerea și sprijinul oferit de către Primăria Municipiului Cluj-Napoca, astfel făcând posibilă participarea la acest campionat!


ABOUT THE PROJECT "CHESS PLATFORM FOR DEAF PEOPLE - CHED"

sedinta

In January 2020, the ERASMUS+, Sport, Big Collaborative Partnership (613577-EPP-1-2019-1-RO-SPO-SCP) project has started and it is called „Chess Platform for Deaf People”- CHED. This project is coordinated by IPP Romania and CSST Cluj became a partner, together with 7 organizations from the following countries: Armenia, Greece, Ireland, Italy, Poland, Romania and Turkey. The duration of this project is 30 months.

SPORTS ACTIVITIES IN 2020

Due to the COVID-19 pandemic, the sports activities set out in the 2020 calendar have been cancelled. These will take place in 2021.

SPORTS EVENTS OF 2019

EUROPEAN INDIVIDUAL DEAF CHESS CHAMPIONSHIP
Liov, Ukraine, 15-21.07.2019

At the championship 150 athletes from 26 countries (England, Armenia, Azerbaijan, Belarus, Croatia, Czech Republic, Estonia, Georgia, Germany, Israel, Kazakhstan, Lithuania, Latvia, Moldova, Netherlands, Poland, Portugal, Romania, Scotland, Serbia, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland and Ukraine) participated.
The Romanian team consisted of NECŞE MARIA and LASLO LUCIA.
LASLO LUCIA took THIRD PLACE at individual senior +55 years old.

NATIONAL INDIVIDUAL CHESS CHAMPIONSHIP
Târgu Mureş, 12.10.2019

Girls: FIRST PLACE – Necşe Maria, SECOND PLACE – Laslo Lucia şi THIRD PLACE – Domniţa Claudia
Boys: THIRD PLACE – Lolici Daniel

NATIONAL TABLE TENNIS CHAMPIONSHIP
Cluj-Napoca, 5-6.10.2019

SECOND PLACE – Boys team (Lolici Daniel, Tămăşan Simion and Incze Attila)

NATIONAL BOWLING CHAMPIONSHIP
Oradea, 21-22.09.2019

Lolici Zlatko qualified at the individual, taking 303 points.

NATIONAL BEACH VOLLEY CHAMPION
Satu Mare, 13-15.09.2019

SECOND PLACE – Boys team (Lolici Zlatko and Herţeg Aurel)
1

NATIONAL FUTSALL CHAMPIONSHIP
Tetchea, Aleşd city, Bihor county, 23.03.2019

The Cluj futsall team took the SECOND PLACE .
futsal