EVENIMENTUL DE MULTIPLICARE CHED, 15.12.2022
În data de 15 decembrie 2022, la Cluj-Napoca a avut loc o întâlnire la finalul proiectului CHED, Evenimentul de Multiplicare CHED, organizat de Institutul Postliceal Phoenix Cluj-Napoca la Grand Hotel Napoca – sala de conferințe Ambasador, cu o cină la Restaurantul Atrium.
La întâlnire a participat și CSST Cluj, partener implicat în dezvoltarea proiectului CHED.
La eveniment au participat 38 de persoane, fără a include personalul de la IPP și CSST. Dintre aceștia, 8 persoane erau de la Liceul Tehnologic Special pentru Deficienți de Auz (1 profesor și 7 elevi interesați de șah), 20 membri ai Asociației Naționale a Surzilor din România – Filiala Cluj – toți cu deficiențe de auz (unul dintre ei, în vârstă de 80 de ani, fost campion național la șah pentru surzi în 1987), 1 interpret SL, și alte 9 persoane interesate de proiect. Restul participanților până la numărul total de 48 au fost angajați de la IPP și CSST.
Înainte de eveniment a fost distribuit participanților o mapă cu documentele proiectului: agenda întâlnirii, pliantul proiectului și chestionarul de evaluare a evenimentului, toate în limba română.
Evenimentul a început cu o scurtă prezentare a programului Erasmus+. S-a subliniat că acest proiect a fost finanțat de Comisia Europeană cu Programul Erasmus + – Sprijin pentru Parteneriate de Colaborare în domeniul Sportului.
O prezentare Power Point a proiectului a fost prezentată publicului de către coordonatorul proiectului IPP, doamna Vonica Mihaela. Interpreta ANSR-Filialei Cluj, Ilie Florina, a tradus clar în LSR întreaga prezentare și toate discuțiile, pentru care îi adresăm multe mulțumiri. Prezentarea a inclus următoarele informații: motivul redactării și aprobării proiectului, scopul și obiectivele proiectului, grupurile țintă, partenerii, activitățile/rezultatele proiectului și rezultatele. În timpul prezentării, s-a pus accentul pe modul în care au fost organizate și desfășurate activitățile, pe partenerii responsabili pentru fiecare rezultat și pe modul în care au fost obținute rezultatele.
La finalul prezentării a fost prezentată platforma CHED și totodată, s-a arătat navigarea pe acea platformă. Personalul IPP și CSST implicat în dezvoltarea proiectului a răspuns întrebărilor participanților și a invitat participanții să intre pe platforma CHED și să urmeze lecțiile de șah.
La sfârșitul evenimentului de multiplicare, participanții au completat 36 de chestionare de feedback.
În concluzie, participanții au apreciat acest eveniment și s-au arătat interesați de platforma CHED, de cursurile de șah și mai ales de faptul că există proiecte finanțate de CE pentru persoanele surde.